Hennie (52)

Hennie (52)

Hennie houdt ervan haar zaakjes en die van haar toekomstig werkgever goed te regelen, bij voorkeur zo strak mogelijk, lekker hectisch maar georganiseerd en volgens planning. Kom maar op met die baan!

 FP ging in gesprek met deze regelneef over haar volgende stap..

FP: Waarom ben je op zoek naar een andere baan?
Hennie: Ik heb zo’n 30 jaar bij een financiële dienstverlener gewerkt. Na een reorganisatie ben ik m’n baan kwijt geraakt. Daarom ben ik op zoek naar een nieuwe baan.
FP: Ons motto is: wij zoeken voor jou een baan waarin jij staat als een huis en waarin jij jezelf kunt zijn. In wat voor soort baan denk jij helemaal “Hennie” te kunnen zijn?
Hennie: Ik kom het best tot m’n recht in een baan waarbij ik kan organiseren, regelen en plannen, bij voorkeur met strakke deadlines. In een omgeving waar samenwerken belangrijk is, een goede sfeer heerst en leuke collega’s zijn. Ik krijg energie van direct contact met mensen, van mensen helpen en op hun gemak stellen.
FP: Welke functie heb je daarbij in gedachten?
Hennie: Dat zijn er meerdere. Mijn functie bij de financiële dienstverlener was Trafficmanager. Die baan past goed bij mij. Op dit moment ben ik tijdelijk werkzaam als medewerker Evenementen. Een prachtige baan die erg goed bij me past. Ik heb een opleiding directie secretaresse gedaan, dus ook een functie als secretaresse/management assistente zou geschikt voor me zijn.
FP: Wat zijn jouw talenten en kwaliteiten en hoe komen deze het best tot zijn recht in jouw nieuwe baan?
Hennie: Ik ben gedreven en werk nauwkeurig en gedisciplineerd. Ik heb een sterk plichtsbesef, ben betrouwbaar en consequent. Oog voor detail, meedenkend, sturend op kwaliteit en resultaat. Ik krijg energie van contacten leggen, mensen verbinden en communiceren. Mijn kwaliteiten liggen op het gebied van organiseren, structuur aanbrengen, plannen en afspraken nakomen.
FP: In welke branche ligt jouw ideale baan?
Hennie: Ik weet in ieder geval wat ik niet wil. Geen financiële dienstverlening, ICT, Telecom of grote multinationals. Bij voorkeur werk ik in een middelgrote of kleinere organisatie. Ook weer niet te klein.
FP: Waarom kan een toekomstig werkgever niet om jou heen (hoe maak jij het verschil tussen alle anderen?)
Hennie: Ik vind het omgaan met mensen, oprechte aandacht én humor erg belangrijk. Omdat ik een echt mensen-mens ben zorg ik voor een prettige sfeer op de afdeling. En verder doe ik wat ik zeg, ik kom m’n afspraken na en ga voor kwaliteit.
FP: Tenslotte lekker praktisch: hoeveel uur/welke reisafstand?
Hennie: Het liefst werk ik maximaal 32 uren. Met een reisafstand van maximaal 40 minuten.

 

 

 

Sonya (45)

Sonya (45)

Sonya heeft nu lang genoeg haar eigen huishouden en gezin weer gemanaged, tijd om haar talenten en skills weer op de buitenwereld te richten. Deze energieke, communicatief sterk onderlegde dame is weer in Friesland komen wonen daar waar haar roots liggen en is op zoek naar een uitdagende baan in de noordelijke regionen.
Haar motto is: durven is je evenwicht verliezen, niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen (uitspraak Kierkegaard).

FP ging in gesprek met deze (bij voorkeur) operationeel manager in spé over haar volgende stap.

FP: Waarom ben je op zoek naar een andere baan?
Sonya: Door vele veranderingen in mijn (werkende) leven ben ik nu bezig om andere stappen te zetten in mijn carrière. En ik sta er voor open om nieuwe dingen te leren die aansluiten bij de huidige vraag op de arbeidsmarkt.
FP: Ons motto is: wij zoeken voor jou een baan waarin jij staat als een huis en waarin jij jezelf kunt zijn. In wat voor soort baan denk jij helemaal “Sonya” te kunnen zijn?
Sonya: Ik ben op mijn best wanneer ik de stabiele factor kan zijn met een menselijke interactieve benadering binnen een bedrijf waar veranderingen plaatsvinden en waar toekomstgericht gedacht en gewerkt wordt.
FP: Welke functie heb je daarbij in gedachten?
Sonya: Dat kan een regiomanagers functie zijn in diverse branches/sectoren of een functie waarin ik zelfstandig kan opereren binnen een team met eigen verantwoordelijkheden. 
FP: Wat zijn jouw talenten en kwaliteiten en hoe komen deze het best tot zijn recht in jouw nieuwe baan?
Sonya: Ik kan goed luisteren en ben oprecht betrokken. Ik zet me in voor mensen en haal het beste in hen naar boven op een toegankelijke manier. Dit komt het beste tot zijn recht in een leidinggevende rol waarin verbinding maken tussen medewerkers en afdelingen en resultaat behalen centraal staan maar ik word ook blij van zelfstandig een project dragen of aanjagen. 
FP: In welke branche ligt jouw ideale baan?
In zowel de profit als non profit sector.
FP: Waarom kan een toekomstig werkgever niet om jou heen (hoe maak jij het verschil tussen alle anderen?)
Sonya: Ik breng verandering in een organisatie of bedrijf door te doen wat ik zeg en zaken te benaderen op een creatieve manier zonder daarbij de werkelijkheid uit het oog te verliezen. 
FP: Tenslotte lekker praktisch: hoeveel uur/welke reisafstand?
Sonya: Circa 36 uur (maar alles is bespreekbaar).
Ik stel me heel flexibel op tav reisafstand want ik ben gewend om te reizen.